I N T R O D U C T I E

Drijfveer

Ik wil niet zoeken naar diepere betekenissen, ben ook niet bezig met het bereiken van hogere doelen of aparte vernieuwingen en streef ook niet naar speciale boeiende effecten, maar schilder slechts wat ik mooi vind. Meer niet.

Mijn hele leven ben ik al getroffen door het spel van licht op water, met name op stromend water. Pas na mijn pensionering in 2008 ben ik begonnen deze fascinatie vorm te geven met verf.
Ik ben daarbij voornamelijk autodidact, maar heb toch veel geleerd van de stimulerende adviezen van Els Vertommen, kunstenares in Margraten, en de opbouwende kritiek van Victoria de Haas, afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen.

Veel inspiratie heb ik opgedaan in Zuid Limburg en in de Harz (D) door het aparte lichtspel op het stromende water van kleine beken. Het meest echter ben ik geboeid door het woeste water van de wilde bergbeken in Oost Tirol, waar ik vele jaren mijn vakantie heb doorgebracht.

Ik hoop dat mijn werken van het stroomgebied van de Schwarzach in het Defereggental mijn emotionele binding met dat landschap voldoende kunnen uitdrukken.